Ofta bär vi redan på ett stort antal nycklar och blotta tanken på att få ytterligare en knippe är kanske inte det roligaste. Speciellt inte när vi går och tränar. Men med nyckelfria lösningar kan du förvara dina ägodelar säkert utan att behöva tänka på tusen nycklar.

Idag finns det många nyckelfria lösningar på gym och träningsanläggningar – flera gymkedjor har exempelvis det vanliga träningskortet som lösning att låsa upp och stänga sina skåp för medlemmar. En smart nyckelhantering ger fler medlemmar på gymmet och gör även så att fler går iväg och tränar även när de glömt nycklarna hemma.

Slipp stöld

Young,Couple,Is,Working,Out,At,Gym.,Attractive,Woman,AndPå de gym där man fortfarande måste ha med sig sitt eget hänglås, sker även fler stölder. Detta av den enkla anledningen att folk ofta glömmer ta med sig sitt hänglås. Man tänker: ”äsch det är nog ingen som tar mina grejer ändå”, och lämnar skåpet olåst utan hänglås eller nyckel. Men tyvärr är det ofta då som tjuvarna slår till. På gym är trafiken i full gång varje dag från morgon till kväll och alla typer av människor tränar där. Det behövs så lite för att du ska bli av med din mobiltelefon eller plånbok när du är ute på gymmet och tränar.

Fördelar med nyckelfria lösningar

  • Mindre risk för stölder
  • Okomplicerat för medlemmar
  • Slipp borttappade nycklar här och där på gymmet

Vilka nyckelfria lösningar finns det

När tekniken går så pass framåt hela tiden så kommer också fler och fler nyckelfria lösningar som bara blir bättre och bättre. Du kan till exempel använda dig av rörelsesensorer eller ditt fingeravtryck för att låsa upp ett skåp, men i vissa fall måste då skåpet vara personligt. Om flera medlemmar ska dela på skåpen och ett skåp kan vara till en medlems förfogande en timme och för en annan en annan timme, så kan exempelvis medlemskortet vara en smart lösning att öppna och stänga skåpen.

I vissa fall kan du även få en personlig kod varje gång du ska träna, men den är svår att hålla reda på och det krävs på något sätt att du först får den av personalen.