Massor av svenskar älskar att titta på sport och det är inte bara här – det kollas på sport i de flesta länder. Så vad är det med sporten som är så lockande och vilka sporter är det som intresserar mest? Och hur kommer det sig att SHL vinner svenskarnas intresse lite mer än andra ligor? Ta en djupdykning in i svenskarnas sportintresse här.

Sportintresset har nästan alltid varit ett faktum men hur kommer det sig att det är så? Det är ett sätt att samlas och känna social samhörighet, det är ett enkelt sätt att umgås och det ger möjlighet till vadslagning och att vinna pengar. Detta är bara några anledningar. Vadslagning på sportsbetting är hetare än någonsin. Är du en av dem som gillar att betta på vilka som vinner i SHL kan du se vilka SHL matcher som spelas idag på TVSporten.nu så du har samlat alla matcher på ett och samma ställe. Att samla alla matcher gör också att du enklare kan följa framgången hos de olika lagen.

Vilka sporter är mest uppskattade?

Fotboll, hockey och golf är uppskattade sporter som de flesta har en förkärlek till och när det gäller hockey så lockar SHL mer än någonsin. SHL står för Svenska Hockeyligan och vinner nästan lika mångas hjärtan som NHL. När det spelas matcher samlas folk på krogen och puben eller hemma i tv-sofforna för att se hur matcherna går.

När det gäller SHL så är en möjlighet till den stora populariteten att NHL är så världskänt och att massor av duktiga svenska spelare har spelat just där. Kanske anser många att SHL är som en slags miniversion av det världsberömda NHL.

SHL-lagen och deras ställning

Ibland förvånar vissa hockeylag och namn som du tidigare kanske aldrig trodde skulle gå så långt har nu klättrat upp på listan. Andra lags namn figurerar ständigt på listan över de mest favorittippade och det är till exempel Linköping, Brynäs, Leksand och Färjestad BK. Färjestad står som favorit under 2023 men vem vet hur saker och ting kan ändra sig i sista stund.

I de andra ligorna under SHL väntar en rad lovande spelare från lag som Kiruna och Boden, som alla väntar på det stora klippet.