Omega 3 har än en gång börjat uppmärksammas som ett bra tillskott. Bland effekterna finns bland annat att det hjälper äldre vara aktiva längre, antiinflammatoriska effekter och mycket mer. Nu kan du prenumerera på månatliga doser av omega 3 för att försäkra dig om att aldrig gå utan.

Omega 3 var under några år på 00-talet ett av de mest trendiga kosttillskotten. På den tiden presenterades det ofta som något av en mirakelkur. Det var tills forskningsrapporterna började komma som sa att effekterna var överskattade. Trenden domnade i och med det av och sedan talades det inte särskilt mycket om omega 3 under ett par år. Nu när hysterin lagt sig går det att konstatera att omega 3 visst är ett bra komplement till en i övrigt allsidig kost.

Många fördelar med att äta omega 3

omega 3Tidningen iForm spaltar i en artikel upp en lång rad av fettsyrans många hälsogynnande effekter. Fiskolja som omega 3 har antiinflammatoriska effekter vilket i längden kan innebära att den förebygger cancer. Av samma anledning kan omega 3 lindra effekterna av psoriasis, i det fallet krävs dock höga dagliga doser för att få effekt. En annan effekt som är relativt väl underbyggd är att omega 3 hjälper till att stabilisera humöret vid depressioner och nedstämdhet. Om du är gravid och lider av astma eller någon form av allergi kan intag av omega 3 minskar risken för att ditt barn också drabbas.

Omega 3 hjälper äldre träna längre

Forskning.se rapporterar att omega-3 kan hjälpa äldre kvinnor att leva ett aktivt liv. Enligt det citerade forskningsresultatet hjälper en kost som är rik på omega 3 kvinnor över 50 att bibehålla rörlighet och styrka högt upp i åldrarna. Det får i sin tur den positiva bieffekten att kvinnor kan fortsätta träna längre fram i livet.

Prenumerera på omega 3

Omega 3 innehåller så kallade essentiella fettsyror, närmare bestämt EPA och DHA. Enligt Tidningen Hälsa behöver barn mellan 6-24 månader få i sig minst 100 mg av de båda fettsyrorna per dag. Vuxna behöver minst 250 mg. Om du äter kapslar med omega 3 säkerställer du att du får i dig hela behovet varje dag. Hos Vitalplus kan du dessutom prenumerera på omega 3 så att du får hem nya doser när de gamla tagit slut.